Zware wedstrijden in Den Haag en Jordan aan de start in Obihiro!

MC4 Den Haag Albert Heijn Zaanlander 4 1

Marathon Cup 4 in Den Haag zou opnieuw een marathon vol spektakel worden. Dezelfde namen van Team Albert Heijn Zaanlander en Team Royal A-ware als bij Marathon Cup 3 in Heerenveen stonden aan de start. Dit was tevens de laatste marathon waarbij we volledig aan de start stonden. Deze week vertrekken Irene, Marijke, Gert, Elisa en Melissa naar China voor World Cup 2.

Ten opzichte van Marathon Cup 3 lieten ook Marijke en Irene zich meteen vanaf het begin zien op het zware ijs in Den Haag. De koers werd hard gemaakt door met het hele team om de beurt aan te vallen.

Arianna: “Ons plan was om er een zware koers van te maken, en dat is gelukt. Het peloton brak vaak in stukjes, maar toch werden alle ontsnappingen weer ingerekend.”

Halverwege de koers ging Irene solo in de aanval. Er werd goed afgestopt, waardoor Irene lang weg kon blijven. Met ongeveer 30 ronden te gaan werd ze teruggepakt. Marijke ging direct in de aanval en kreeg Elsemieke van Maaren (Team BDM-BTZ) met zich mee. Al snel hadden ze een grote voorsprong, maar Marijke moest alles alleen doen. Zo werd er gewacht op Arianna, die samen met Nienke Smit (Haak powered by OCRE) wegsprong uit het peloton. Eenmaal samen waren er vier koploopsters.

Arianna liet het gat goed vallen, waardoor Marijke vanuit de kopgroep aanviel. Ze had al snel een grote voorsprong en keek het peloton in de rug. Maaike stopte het peloton goed af, en Irene liet zich zakken om Marijke op te halen. Eenmaal terug in het peloton reden ze direct naar voren om de vlucht van Arianna te beschermen.

“Irene en Maaike deden perfect ploegwerk om onze voorsprong te behouden, waardoor ik nog naar de tweede plek kon sprinten.”

Arianna Pruisscher

Arianna won vervolgens de sprint van twee, en Marijke trok de sprint aan voor Irene en Maaike. Irene won de sprint van het peloton, en Maaike eindigde hierin als vijfde. Irene blijft hierdoor aan de leiding in het klassement, gevolgd door Marijke op plaats twee. Het Oranje pak zal volgende week in Haarlem niet gedragen worden, omdat Irene dan aan de start staat in Beijing.

Bij de heren werd de koers ook hard gemaakt. Het ijs was, net als bij de dames, zwaar en er werd veel aangevallen. Ook hier kwam niets weg, tot halverwege de koers. Toen ontstond er een kansrijke kopgroep met daarin Gert, Sjoerd, Daan en Jordy. Deze groep kreeg veel ruimte en wist met nog 43 ronden het peloton te dubbelen, waardoor een ronde voorsprong een feit was.

Ook nadat er een ronde voorsprong was gepakt, werd er nog meerdere keren aangevallen door Team Royal A-ware. Deze aanvallen wisten uiteindelijk niet weg te blijven. Met nog drie ronden te gaan werd de mooie aanval van Jeroen Janissen (OKAY / Interfarms) dichtgereden en werd het een sprint. In de sprint kwam Sjoerd net wat tekort en eindigde als tweede.

Naast de wedstrijden in Den Haag stond Jordan aan de start in Obihiro voor de eerste World Cup van het seizoen. Hij had een druk programma en behaalde drie podiumplaatsen!

Aankomend weekend staan er meerdere wedstrijden op het programma:

  • World Cup 1 in Beijing (17-11 t/m 19-11)
  • Marathon Cup 5 in Haarlem (18-11)

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor