Gert Nederlands kampioen Neo-senioren 10 km!

Gert NK Neo 10km

Afgelopen weekend stonden we terug aan de start op kunstijs: Marathon Cup 13 in Alkmaar en het NK Neo-senioren 10 km in Haarlem. Verder werd er natuurlijk goed getraind voor wat komen gaat, het WK Afstanden in Calgary (15 t/m 18 februari).

Marathon Cup 13

Maaike, Arianna en Bente vertegenwoordigden Team Albert Heijn Zaanlander op het ijs. De overige dames bereiden zich momenteel in Calgary voor op het WK Afstanden, dat komende donderdag van start gaat. Helaas kwam de koers van Maaike vroegtijdig ten einde na een valpartij waarbij haar arm uit de kom schoot. Verder schaatsen was helaas niet mogelijk, maar gelukkig gaat het nu weer goed met Maaike!

Verder in de koers verrichtten Arianna en Bente veel werk, maar er werd geen beslissende kopgroep gevormd. In de uiteindelijke massasprint reed Arianna op kop met Bente achter haar. Met nog 500 meter te gaan, nam Bente de leiding, maar helaas slaagde ze er niet in om het af te maken. Geen goede klasseringen voor onze dames deze keer.

image 9

De heren waren, net als de dames, met drie afgereisd naar Alkmaar. Daan, Sjoerd en Tjerk reden een sterke wedstrijd en probeerden de koers hard te maken. Ongeveer 50 ronden voor het einde ontstond er een kopgroep van negen rijders, met daarin Sjoerd en Tjerk. Deze groep slaagde erin om weg te komen en zou in de finale strijden om de overwinning.

Voordat de finale van start kon gaan, werd er door het peloton gesprint. Daan was hier het sterkst en eindigde de koers op de tiende plaats. In de finale probeerden Sjoerd en Tjerk het samen uit te spelen, maar helaas resulteerde dit niet in een overwinning. In de sprint kwam Tjerk niet verder dan de derde plaats.

image 10

NK Neo-senioren 10 km

Op de laatste dag van het weekend was het de beurt aan Gert om zich te laten zien op het NK Neo-senioren 10 km. Met bijna 40 seconden voorsprong op de nummer twee won Gert de wedstrijd en verbrak hij het baanrecord met ruim tien seconden.

Gert is dus de nieuwe Nederlands kampioen Neo-senioren op de 10 km!

image 11

Transfernieuws

Voor seizoen 2024/2025 hebben we alvast mooi nieuws te melden. Vanaf volgend seizoen zijn wij met onze heren ook vertegenwoordigd in het beloftenpeloton, waarvoor onze eerste versterking al binnen is. Kevin van der Horst komt over van de beloften van OKAY/Interfarms en zal volgend seizoen uitkomen voor de beloften van Team Royal A-ware.

Helaas is er ook minder mooi nieuws, Ids Bouma zal onze ploeg gaan verlaten. Hij zal na dit seizoen de overstap maken naar de beloften van OKAY/Interfarms.

Aankomende wedstrijden

Zoals eerder vermeld gaat komende donderdag het WK Afstanden in Calgary van start. Hier zullen Jordan, Irene, Marijke en Elisa in actie komen. Melissa is ook afgereisd naar Calgary, maar zij is reserve. Ook staat aanstaand weekend Marathon Cup 14 op het programma voordat er wordt vertrokken naar Zweden voor de laatste natuurijsmarathons.

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor