Met vertrouwen richting het NK Afstanden

Irene groningen2

Afgelopen weekend stond in het teken van de laatste marathon van 2023, Marathon Cup 9 in Groningen, en een trainingswedstrijd in Thialf waar de nodige persoonlijke records werden gereden ter voorbereiding op het NK Afstanden.

Marathon Cup 9

Voor de tweede keer tijdens deze Marathon Cup reisden we af naar Groningen. Eerder dit seizoen kwamen Marijke en Irene samen over de streep, maar deze keer was het Irene die solo naar de overwinning reed.

De koers werd vanaf het begin al hard gemaakt met meerdere aanvallen. Echter wilde slechts een enkeling meerijden, waardoor er geen kopgroep ontstond die een ronde voorsprong wist te pakken.

Met nog negentien ronden te gaan ontstond er een kleine kopgroep met daarin Arianna en Irene. Deze kopgroep kreeg veel ruimte en wist tot het einde weg te blijven. Zeven ronden voor het einde versnelde Irene, en niemand zag haar meer terug! Arianna sprintte vanuit deze kopgroep naar brons, terwijl Marijke de pelotonsprint won en als vijfde over de finish kwam.

image 42

Bij de heren was Tjerk weer terug na zijn schorsing en stonden ze met vier man aan de start. Meteen vanaf het startschot deelden Sjoerd en Tjerk een eerste speldenprik uit. Daarna werd de koers nog meerdere malen geprobeerd hard te maken, wat ook zeker lukte. Uiteindelijk was het een zware koers, maar een definitieve kopgroep wist zich niet te vormen. Voor de eerste keer dit seizoen draaide de herenkoers uit op een massasprint. De sprint werd goed aangetrokken door Jordy en Daan, maar Sjoerd kwam tekort voor het podium.

image 43

Trainingswedstrijd Thialf

Vrijdag voorafgaand aan de negende wedstrijd van de Marathon Cup werd door de meeste teamleden een trainingswedstrijd in Thialf verreden. Er werden verschillende persoonlijke records verbroken, wat vertrouwen geeft richting het NK Afstanden.

image 51
image 52
image 53
image 54

Voor nu wensen wij jullie prettige feestdagen! We kijken ernaar uit om jullie weer te zien van 28 t/m 30 december in Thialf bij het NK Afstanden of op 1 januari bij het NK Marathon in Leeuwarden!

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor