Medailles en baanrecords in Noorwegen!

Irene 1 ms1

Na een succesvol trainingskamp op Tenerife reisde het team af naar het besneeuwde Stavanger voor de derde World Cup van het seizoen. Marijke, Irene, Melissa, Elisa, en Jordan verschenen namens ons team aan de start. De marathonners hadden geen wedstrijd en hebben een goede week kunnen draaien op Tenerife.

Dag 1

Vanwege de afwezigheid van Jordan bij de World Cup in Beijing, moest hij starten in de B-divisie op de 1.000 meter. Met bijna 1,3 seconden voorsprong wist hij hier de overwinning te behalen!

image 13

Later op de dag namen Irene en Marijke deel aan de Mass Start. Irene ging met twee andere dames in de aanval en slaagde erin het peloton in de laatste paar meters te dubbelen. Irene won de Mass Start, maar de tien dames in het peloton, waaronder Marijke, werden gediskwalificeerd.

image 1

Dag 2

Op de tweede dag trapte Jordan af met de 500 meter, ook in de B-divisie. Hier was hij de snelste, waardoor hij voor de tweede dag op rij de B-divisie wist te winnen.

image 12

Hierna stond de 1.500 meter in de B-divisie op het programma voor Elisa. Door de afmelding van een Nederlandse schaatsster mocht zij dit weekend voor het eerst dit seizoen uitkomen op deze afstand. Ze won meteen en plaatste zich daarmee voor de A-divisie volgende week in Polen, waar ze nogmaals op deze afstand mag uitkomen.

image 11

In de A-divisie op deze afstand hadden we twee deelneemsters, Melissa en Marijke. Melissa had zich weten te plaatsen voor de A-divisie in Beijing en eindigde met een minder goede race op de twaalfde plaats. Marijke moest al vroeg in het programma een tijd neerzetten, waar veel tegenstandsters zich op stuk beten. Haar tijd bleef lang staan, maar helaas niet lang genoeg. Marijke ging met een bronzen medaille naar huis.

image 8

Dag 3

Elisa en Irene startten de derde dag in de B-divisie op de 5.000 meter. Irene wilde zich bewijzen en reed haar eigen baanrecord van 6.52,83 met maar liefst 2,19 seconden uit de boeken (6.50,64)! Achter Irene finishte Elisa op de tweede plaats.

image 10

Het hoofdprogramma van de laatste dag werd geopend door Jordan. Net als Irene slaagde hij erin zijn eigen baanrecord op de 1.500 meter te verbreken! Hij verbeterde zijn tijd van 1.44,89 naar 1.44,67.

image 4

Net als op de 1.500 meter moest Marijke een tijd neerzetten, maar nu op de 5.000 meter. Haar tijd bleef weer heel lang staan, maar niet lang genoeg voor de winst. Slechts één dame wist onder de tijd van Marijke te duiken, dus deze keer pakte ze zilver.

image 9

Hiermee sloten we het weekend af met meerdere medailles en twee baanrecords. Volgend weekend zullen wij aan de start staan in Polen, waar weer een 5.000 meter voor heren wordt gereden, dus Gert is er dan ook weer bij! De marathonners hebben zich afgelopen week vermaakt op Tenerife en zullen komend weekend van start gaan bij Marathon Cup 7 in Deventer.

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor