Van het ijs naar de zon!

Gert ten

Zonder langebaanwedstrijd vertoefden de langebaners onder de Spaanse zon op Tenerife. Nadat ze zijn teruggekeerd in Nederland, zullen ze al snel doorvliegen richting Noorwegen voor World Cup 3. Aangezien er bij World Cup 3 geen 5.000 meter voor heren op het programma staat, zal Gert trainen in Thialf. Voor de marathonners stond Marathon Cup 6 in Hoorn op het programma. Aankomend weekend hebben zij een vrij weekend, waardoor zij maandag naar Tenerife zijn gevlogen.

In Hoorn stonden Maaike en Arianna er met z’n tweeën voor. Afgelopen weekend was geen World Cup weekend, waardoor Bente volgens de regels niet mocht starten. Bij de heren stonden dezelfde namen als Marathon Cup 5 aan het vertrek.

In het eerste deel van de wedstrijd werd er veel aangevallen. Maaike en Arianna wachtten hierbij goed de juiste momenten af om mee te schuiven. In het tweede gedeelte probeerden zij het nog enkele keren, maar niemand slaagde erin om een kopgroep te forceren. De marathon in Hoorn draaide voor het eerst dit seizoen uit op een massasprint. Maaike en Arianna positioneerden zich goed, waardoor Maaike uiteindelijk het brons mee naar huis nam! Arianna kwam als achtste over de streep.

image 6

Net als bij de dames werd er bij de heren geen kopgroep geforceerd. Ook hier leek het uit te draaien op de eerste massasprint van het seizoen, maar door storend werk van Sjoerd verliep dit even anders. Tjerk en Daan konden hierdoor diep in de finale nog in de aanval gaan. Helaas hield deze aanval geen stand, meerdere heren sprongen naar voren, en er werden geen ereplaatsen behaald door Team Royal A-ware.

image 7

Zoals eerder vermeld, aanstaand weekend geen marathon, maar wel World Cup 3 in Stavanger (01-12 t/m 03-12)!

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor