Drie podiumplaatsen bij de Royal A-ware Marathon!

marijke irene kim

Afgelopen zaterdag vond de derde wedstrijd van de Marathon Cup plaats op onze thuisbaan, Thialf. Deze wedstrijd mocht de naam dragen van onze sponsor, Royal A-ware: Marathon Cup 3 – Royal A-ware Marathon. Met talloze toeschouwers op de tribune werd het een waar spektakel!

Na de overwinning van Irene in Utrecht vorige week nam ze het oranje leiderspak over van Marijke voor de wedstrijd in Heerenveen. Voor Arianna was dit haar eerste marathon van dit seizoen. De koers begon vrij rustig, met af en toe kleine aanvallen. Geen van deze aanvallen had echter succes. Arianna en Maaike waren voortdurend in de voorhoede van het peloton te vinden, terwijl Irene en Marijke zich meer achteraan bevonden gedurende de eerste 25 ronden.

Met nog 50 ronden te gaan begon de koers wat levendiger te worden. Irene en Marijke schoven naar voren en deden verschillende versnellingen. Met ongeveer 40 ronden te gaan, lanceerden Marijke en Irene een sterke aanval, waarbij ze vijf andere dames met zich meekregen. Maaike speelde een cruciale rol in het beschermen van de aanval, niemand kwam weg uit het peloton. Door de hoge snelheid in de kopgroep werden één voor één rijdsters gelost. Uiteindelijk bleven alleen Marijke, Irene en Kim Talsma over.

27 ronden voor het eind, sloten ze aan bij het peloton en pakten ze als enigen een ronde voorsprong. Kort daarna ging Irene opnieuw in de aanval, maar iedereen kwam weer bij elkaar. In de sprint van het peloton eindigde Maaike op de zesde plaats. In de finale werd het ploegenspel goed gespeeld, waarbij Irene als eerste en Marijke als tweede eindigde in de snelste marathon ooit (42 minuten en 53 seconden).

Hierdoor behoudt Irene het oranje leiderspak voor de wedstrijd aanstaande zaterdag in Den Haag!

Bij de heren bevonden onze rijders zich vanaf het begin goed vooraan in de wedstrijd. Daan startte in het witte jongerenpak, aangezien Harm Visser al het oranje leiderpak droeg. Onze heren waren actief betrokken bij vrijwel elke aanval, hoewel geen van deze aanvallen succesvol was in het wegkomen van het peloton. Halverwege de koers ontstond er een grote groep waarin vier van ons vertegenwoordigd waren. Deze groep wist uiteindelijk een ronde voorsprong te nemen op het peloton. In de finale werd geprobeerd het overtal uit te spelen, maar uiteindelijk werd het een sprint. Sjoerd sprintte naar zijn eerste podiumplek dit seizoen.

‘Zaterdag was weer een klassieke Thialf-wedstrijd waar het erg hard ging, en halverwege de slag viel, waar wij met Tjerk, Jordy, Daan en ik bij zaten. We probeerden in de finale ons overtal uit te spelen, maar het werd toch een sprintje van een elitegroepje. Daarin ging ik zelf de sprint aan, maar werd ik net afgetroefd, en eindigde op de derde plek. We kunnen tevreden zijn met ons niveau, maar het kan nog steeds beter!’

Sjoerd den Hertog

Aanstaande zaterdag (11-11) liggen er weer nieuwe kansen tijdens Marathon Cup 4 in Den Haag. Kom ons allen aanmoedigen in Den Haag of volg de wedstrijden via schaatsen.nl/live!

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor