Een druk en succesvol weekend!

TP

Dit weekend stonden we aan de start van het World Cup Kwalificatietoernooi, Marathon Cup 2 en het NK Team Pursuit. Op vrijdag werd de 5000 meter (mannen), de 1500 meter (vrouwen) en de Mass Start (vrouwen) verreden. Zaterdag stond de 3000 meter, 1500 meter (heren) en Marathon Cup 2 in Utrecht op het programma. Op zondag sloten we het weekend af met de 10.000 meter, 5000 meter (vrouwen), 1000 meter (vrouwen) en het NK Team Pursuit. Naast de wedstrijden in Nederland was Jordan actief in Amerika. Het was een druk, maar zeker ook heel succesvol weekend!

Dag 1

Dag 1 begon met de 5000 meter, waar Jordy, Sjoerd en Gert aan de start stonden. Alle heren reden hier een mooi persoonlijk record en Gert wist met zijn vijfde plaats, plaatsing voor de World Cups af te dwingen!

De 1500 meter werd gewonnen door Marijke, zij was het snelst van alle dames. De strijd om de laatste plaats in de top 5 was spannend. Melissa pakte de vijfde plaats en Elisa miste deze nipt (0,05 seconden). Hiermee hebben Marijke en Melissa zich geplaatst voor de World Cups en is Melissa weer op de weg terug!

Als afsluiting van dag 1 stonden Bente, Irene, Elisa en Marijke aan de start van de Mass Start. Bente sprong hier al vroeg weg met drie andere dames. Deze groep bleef lang vooruit en leek het te gaan halen. Toen tegen het eind van de wedstrijd de kopgroep stil viel en Marijke het gat probeerde dicht te rijden, sprong Bente weg en ging solo richting de streep. Dit betekende ook meteen haar eerste overwinning voor onze ploeg! Achter haar werd de kopgroep ingerekend en sprintten Irene en Elisa naar de overige plaatsen op het podium!

Dag 2

Dag 2 begon en eindigde zeer succesvol, net als het hele weekend eigenlijk! We begonnen met de 3000 meter, waarbij drie van onze zes dames een persoonlijk record reden en we het gehele podium bezette! Deze afstand leverde, maar liefst drie startplekken voor de World Cups op!

Na de 3000 meter maakten Irene en Marijke zich meteen klaar voor de marathon en vertrokken even later naar Utrecht. Voor Gert stond eerst nog de 1500 meter op het programma voordat hij afreisde naar Utrecht. Op de 1500 meter behaalde hij de vijftiende plaats.

Eenmaal in Utrecht wist Irene, net als 9 andere dames, een ronde voorsprong te pakken. Deze groep sprintte uiteindelijk voor de overwinning, en Irene pakte hierbij haar tweede overwinning van de dag! Bij de heren pakte een grote groep eveneens een ronde voorsprong. Tegen het einde van de wedstrijd brak deze groep, en Daan zat hier goed vooraan. In de sprint was hij de sterkste, waarmee we de dag ook succesvol afsloten!

Dag 3

Dag 3 begon met de 10.000 meter, waar Sjoerd en Gert aan de start stonden. Voor Sjoerd was dit zijn eerste 10.000 meter in 11 jaar, en hij wist meer dan één minuut van zijn persoonlijk record te halen!  

Na de 10.000 meter stonden we met maar liefst zes dames, wat de helft van de deelnemers betekende, aan de start van de 5000 meter! Irene won deze afstand met een tijd net boven haar eigen baanrecord, Marijke werd tweede met een nieuw persoonlijk record, en Elisa pakte haar tweede top 5 plek dit weekend, met haar eerste 5000 meter ooit!

Arianna en Bente eindigden buiten de top 5, maar ook Bente presteerde weer knap met een nieuw persoonlijk record! Voor Maaike kwam deze wedstrijd helaas nog wat te vroeg.

Als afsluiter van het weekend stond het NK Team Pursuit op de planning. Marijke, Elisa en Irene moesten de eer van onze dames hoog houden, terwijl namens de heren Gert, Tjerk en Sjoerd in actie kwamen. De dames waren bijna vijf seconden sneller dan de nummer twee, terwijl de heren tekortkwamen voor de overwinning. Al met al werd het weekend toch goed afgesloten!

Jordan Stolz in Amerika

In Amerika nam Jordan afgelopen weekend deel aan de US Speedskating Championships in Milwaukee. Hij behaalde goede resultaten, met overwinningen op de 500 meter, 1000 meter, 1500 meter en Mass Start. Op de 1500 meter verbeterde hij zijn eerder die week gevestigde wereldrecord laagland met 0,49 seconden! Daarnaast stond hij ook aan de start van de 5000 meter, waar hij de zilveren medaille behaalde.

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor