Podiumplaatsen van Thialf tot Luleå!

hoofd foto1

Afgelopen weekend stond het laatste toernooi in een gevuld Thialf op het programma voor Elisa, Melissa, Bente en Gert. Daarnaast streden Jordy, Daan, Tjerk, Sjoerd en Maaike op het Zweedse natuurijs om de overwinningen.

NK Allround – Dag 1

Op dag 1 van het NK Allround werden de 500 meter en de 3.000m/5.000m succesvol verreden. Zowel Elisa als Melissa wisten het podium te behalen op de 500 meter, en Elisa won bovendien de 3.000 meter met een prachtig persoonlijk record. Bente slaagde er niet in de top 10 te bereiken, maar reed twee degelijke ritten. Gert behaalde de achtste plaats op de 500 meter en de zesde plaats op de 5.000 meter.

image 22
image 25
image 23
image 27

Afscheid Irene

Aan het einde van de eerste dag nam Irene afscheid in een goed gevuld Thialf. Ze werd prachtig toegezongen en toegesproken, kreeg haar naam op de ring in Thialf en reed haar laatste ronde tussen de tulpen!

NK Allround – Dag 2

Op dag twee werden de laatste afstanden van het toernooi verreden: de 1.500 meter en voor de top 8 van de klassementen de 5.000 meter voor vrouwen en de 10.000 meter voor mannen. Op de 1.500 meter behaalden Elisa en Melissa, net als gisteren op de 500 meter, opnieuw het podium. Elisa kon lange tijd gelijke tred houden met haar concurrente Antoinette Rijpma – De Jong (Jumbo – Visma) en wist opnieuw een mooi persoonlijk record neer te zetten. Gert en Bente eindigden respectievelijk op de tiende en twaalfde plaats. Voor Bente was dit niet genoeg voor een top 8 klassering, waardoor zij niet in actie kwam op de afsluitende 5.000 meter.

image 28
image 29

Op de afsluitende afstand schaatste Melissa naar een vijfde plaats en verloor helaas haar podiumplaats. Elisa moest meer dan zeven seconden goedmaken op de nummer 1 om met de titel naar huis te gaan. Helaas lukte dit niet; ze eindigde als derde op de 5.000 meter en pakte de zilveren medaille op het NK Allround. Gert reed helaas geen goede 10.000 meter en eindigde uiteindelijk als vijfde in het eindklassement.

image 30
image 32
image 31
image 33

Grand Prix 4 – Marathon

In zware omstandigheden werd er in Zweden gestart voor de laatste serie wedstrijden in de Grand Prix. Maaike stond als enige dame aan de start en zat, tijdens de koers over 80 km, niet bij de beslissende kopgroep. In de pelotonsprint eindigde ze vervolgens als tweede, waardoor ze als zevende werd geklasseerd.

image 34

Bij de heren moest Sjoerd de koers al vroeg verlaten, omdat hij niet fit genoeg was en de overige twee wedstrijden ook aan zich voorbij moest laten gaan. Tijdens de koers slaagden Jordy en Daan erin om in de beslissende kopgroep te komen. Door het overtal van onze heren waren er niet veel anderen die wilden meerijden, waardoor Daan voortdurend moest aanvallen om de andere heren aan het werk te zetten. In de sprint reageerde Daan goed op Christian Haasjes (Sprog), die als eerste de sprint aanging. De hele kopgroep ging mee en zo kon Jordy over de rechterkant naar zijn eerste overwinning in de Grand Prix sprinten! Een prachtige teamoverwinning!

image 35

Grand Prix 5 – Sprint

Bij de tweede Grand Prix in Zweden gebeurde eigenlijk hetzelfde als twee dagen eerder voor Maaike. De beslissende kopgroep reed weg en Maaike zat gevangen in het peloton. De kopgroep bleef weg en in de pelotonsprint werd ze tweede, waardoor ze als achtste werd geklasseerd.

image 36

Bij de heren zaten Jordy en Daan weer goed van voren. Ze zaten mee in de ontsnapping en konden strijden voor de overwinning. Tegen het einde van de koers kwamen twee groepen samen, maar Daan slaagde erin om met een aantal andere rijders weg te komen. In de sprint moest hij helaas zijn meerdere erkennen in Evert Hoolwerf (Reggeborgh) en eindigde hij als tweede.

image 37

Grand Prix Finale – Sea Ice Classic

Helaas was, net als Sjoerd, Maaike niet helemaal fit, waardoor alleen Jordy, Daan en Tjerk op het ijs verschenen. Tjerk kwam helaas door een valpartij al vroeg in de wedstrijd op achterstand en heeft de strijd vroegtijdig moeten staken. Jordy en Daan zaten, in tegenstelling tot Grand Prix 5, niet goed van voren en bevonden zich niet in de beslissende kopgroep die al vroeg vertrok. Ze slaagden er ook niet in om naar voren te rijden, waardoor ze dus niet mee konden strijden om de overwinning.

image 38

Voor komend weekend staat de Marathon Cup Finale in Leeuwarden op het programma, terwijl Marijke zich gaat voorbereiden op het WK Allround in Inzell, dat een week later plaatsvindt. Marijke was al geplaatst door haar resultaten op het NK Afstanden, terwijl Elisa vanwege haar tweede plaats op het NK Allround reserve staat.