Het marathonseizoen is weer van start!

MC1 Groningen Albert Heijn Zaanlander 1

Na een zomer vol trainingen, trainingskampen en enkele skeelerwedstrijden ging afgelopen zaterdag het marathonseizoen van start in Groningen. Irene, Marijke, Elisa en Maaike stonden namens Team Albert Heijn Zaanlander op het ijs. Voor Team Royal A-ware moesten Sjoerd, Jordy, Daan, Tjerk en Gert het gaan doen.

In de dameswedstrijd nam Irene het voortouw met de eerste aanval van de wedstrijd. Onze dames vielen veelvuldig aan en reden alert, waardoor ze bij alle andere aanvallen goed vertegenwoordigd waren. Zo werd een kopgroep met Maaike, met ongeveer 50 ronden te gaan, bijgehaald door het peloton. Meteen hierop ging Irene in de aanval. Richting de helft van de wedstrijd slaagde ze erin om samen met Marijke een grote kopgroep te vormen.

Kort hierop versnelden zij met z’n tweeën uit de kopgroep. Het uitstekende afstopwerk van de andere meiden en de hoge snelheid van Irene en Marijke zorgden ervoor dat zij in de 35e ronde als enige twee dames een ronde voorsprong behaalde. Eenmaal teruggekomen bij het peloton, werd het peloton meteen weer op snelheid gebracht om de andere dames uit de kopgroep niet te laten aansluiten en terug in te rekenen.

Helaas moest Elisa de wedstrijd vroegtijdig verlaten. Irene, Marijke en Maaike zorgden ervoor dat iedereen weer bij elkaar kwam en dat er vervolgens niemand meer een ronde voorsprong kon behalen. Met nog zes ronden te gaan klonk de bel voor het peloton. Irene en Marijke besloten de sprint aan te trekken voor Maaike, die uiteindelijk als zevende eindigde. Na het rijden van de overige rondes kwamen Marijke en Irene gezamenlijk over de finish, wat de eerste overwinning van het marathonseizoen betekende!

Doordat Marijke nipt als eerste over de finish kwam, mag zij bij Marathon Cup 2 in Utrecht het oranje leiderspak dragen!

Ook bij de heren ging het marathonseizoen van start met een enerverende wedstrijd. In de vroege fase van de wedstrijd namen Sjoerd en Gert het voortouw met de eerste aanval. In de daaropvolgende aanvallen was Team Royal A-ware consequent goed vertegenwoordigd.

Uiteindelijk vormde zich een kopgroep van zeventien rijders, waarbij maar liefst vier van onze eigen rijders betrokken waren. Gert zat niet in de kopgroep en zorgde ervoor dat hij in zijn laatste ronden het peloton op snelheid hield.

In de finale ondernamen verschillende rijders een aanval, waaronder Jordy samen met Mats Stoltenborg (Team Jumbo-Visma). Ze werden al snel ingerekend, waarop Daan een poging waagde. Ook Daan werd teruggepakt en dit zorgde weer voor een aanval van Jordy en Mats. Uiteindelijk bleek het in de finale lastig om een voorsprong te behouden, en de wedstrijd mondde uit in een sprint. In deze sprint eindigde Jordy, met een vijfde plaats, het hoogst van Team Royal A-ware.

Daan Gelling: “Het was een pittige wedstrijd waarin we als ploeg constant er goed bij zaten en uiteindelijk met 4 man rond gingen. We zijn allemaal fit en goed, jammer dat we het niet af kunnen maken in de finale.”

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor