Medailles in Nederland en China!

MC5 Haarlem Albert Heijn Zaanlander 7

Afgelopen weekend keerden we voor het eerst na de Spelen terug in Beijing, ditmaal voor World Cup 2. Naast de World Cup in China stond natuurlijk ook weer een marathon op de planning. Bente en Ids stonden in Haarlem voor het eerst dit seizoen aan de start van de marathon.

Dag 1

Het weekend begon met de 1500 meter in China. Melissa trapte de dag af met een tweede plaats in de B-divisie. Later op de dag ging Marijke van start in de A-divisie en behaalde daar de zesde plaats.

image

Dag 2

Zaterdag was de dag met het drukste programma van het weekend. Eerst maakte Gert zijn debuut in de World Cup, dit deed hij in de B-divisie op de 5000 meter. Onverdienstelijk was het zeker niet; hij ging er namelijk met het goud vandoor!

image 1

Later op de dag werd de Mass Start met Marijke en Irene verreden. Om beurten werd er aangevallen, en al bij de derde aanval was het raak. Marijke ging er solo vandoor en won de wedstrijd!

image 2

Ondanks de afwezigheid van een aantal teamleden, stonden er nog twee mooie teams aan de start van de marathon in Haarlem! Naast Bente gingen ook Maaike, Arianna van start bij de dames, en bij de heren reed Ids samen met Jordy, Sjoerd, Daan en Tjerk.

Op de baan in Haarlem werd er een zware wedstrijd van gemaakt. Onze dames waren steeds goed vertegenwoordigd, maar de echte slag kwam er niet. Arianna trok met nog ongeveer 30 ronden te gaan solo in de aanval. Helaas werd zij 17 ronden voor het eind weer teruggepakt. Tegen het einde van de wedstrijd ontstond er nog een kopgroep van zes dames, met daarin Bente. Deze kopgroep bleef weg en Bente pakte het goed aan in de sprint.

In haar eerste marathon voor ons team pakt ze meteen de overwinning en tevens haar eerste overwinning in de Topdivisie!

image 3

Bij de heren deelde Sjoerd meteen bij de start het eerste speldenprikje uit. Dit schetste ook meteen het beeld van de rest van de wedstrijd; het werd een zware koers. Echter leek het er lang op dat niemand een ronde voorsprong zou gaan pakken. Toch pakte een groep van elf in de laatste ronden nog een ronde voorsprong. Sjoerd en Jordy zaten erbij en streden nog steeds mee om de overwinning. Helaas kwam Sjoerd in de sprint 0,024 seconden tekort en eindigde als tweede.

image 4

Dag 3

Het weekend werd afgesloten met de 3000 meter in China. Marijke en Elisa kwamen uit in de B-divisie en reden zich allebei mooi naar het podium! Marijke reed zelfs de snelste tijd van de dag. Irene kwam uit in de A-divisie en had een wat mindere dag; zij noteerde de achtste tijd.

image 5

Komende woensdag vertrekken de langebaners naar Tenerife voor een trainingskamp in aanloop naar de World Cup in Stavanger. De marathonners blijven in Nederland voor de marathon in Hoorn aanstaande zondag (26-11). Hopelijk zien we jullie dan!

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor