Het seizoen afsluiten met titels!

Jordan WK Allournd winst

Het seizoen zit er bijna op! Met drie titels, een zilveren en twee bronzen medailles zijn de laatste grote toernooien achter de rug. Aanstaande woensdag staat het slotstuk van het seizoen op het programma: De Zilveren Bal in Leeuwarden, waar Jordan nog zal deelnemen!

WK Allround – Dag 1

Op de eerste dag van het WK Allround in Inzell kwamen Marijke en Jordan in actie op de 500m en de 3.000m/5.000m. Marijke reed op de 500m een nette rit, net boven haar persoonlijk record. Op de 3.000m viel Marijke goed aan, maar kon ze het tempo niet strak houden, waardoor de rondetijden wat opliepen en ze uiteindelijk op de tweede plaats eindigde. Deze twee ritten zorgden ervoor dat Marijke als leidster in het klassement naar dag 2 ging.

De reactie van Marijke na dag 1: “De eerste dag begon prima. Ik had een moeilijke rit tegen Takagi in de binnenbocht, maar gelukkig kwam ik er goed voor op de kruising! Mijn eindtijd was een tiende boven mijn persoonlijk record, dus een prima start van het toernooi! Bij de 3km probeerde ik de race goed aan te vallen, wat lukte, alleen kon ik het tempo net niet strak houden, waardoor de rondetijden wel wat opliepen.”

image 3
image 4

Jordan reed met een razendsnelle 500m een baanrecord en nam ruim de leiding na de eerste afstand. Ook de 5.000m kwam Jordan sterk door. Hij reed een persoonlijk record en behield zijn leidende positie in het klassement!

image 5
image 6

WK Allround – Dag 2

Marijke startte als leidster aan de 1.500m op dag 2. Helaas reed ze niet wat ze kan, waardoor ze twee plaatsen zakte in het klassement en als nummer drie naar de afsluitende 5.000m ging.

De reactie van Marijke na de 1.500m: “Dag 2 begon voor mij iets minder. Ik baalde van mijn 1.500m omdat ik er niet uithaalde wat erin zit. Toen moest de knop om voor de 5km, want het verschil was 3 seconden voor de winst, dus het was nog niet helemaal een verloren zaak!”

Deze 5.000m eindigde Marijke als derde, wat haar naar een tweede plaats in het eindklassement bracht. “Op zich was de 5km niet slecht, alleen liepen de rondjes te snel naar rondetijden van 33 seconden. Uiteindelijk een mooie tweede plek, want om te winnen moet je vier hele goede races rijden,” aldus Marijke.

image 7
image 8

Jordan wist op de 1.500m zijn voorsprong verder uit te breiden door opnieuw een baanrecord te rijden. Zo ging hij de laatste afstand in met meer dan 33 seconden voorsprong op nummer 2, Patrick Roest. Op de afsluitende 10.000m reed Jordan met rondetijden van 31 laag een dik persoonlijk record en behaalde daarmee de wereldtitel allround! Dankzij zijn scherpe tijden reed hij een wereldrecord punten en staat hij nu op de tweede plaats op de Adelskalender!

image 10
image 11

Holland Cup Finale/NK Neo-senioren

Op dag 1 van de Holland Cup Finale stonden Bente en Gert aan de start van de 1.500m. Vanwege hun leeftijd namen ze tegelijkertijd deel aan het NK Neo-senioren, en met succes. Ze wisten beiden de bronzen medaille mee naar huis te nemen!

image 12

Op de tweede dag stonden de 3.000m (dames) en 5.000m (heren) gepland. Bente snelde hier naar de overwinning en veroverde daarmee de Nederlandse titel. Zo sloot Bente haar eerste seizoen bij ons team op een mooie manier af! Ook Melissa stond aan de start. Hoewel ze niet deelnam aan het NK Neo-senioren, wist ze bij deze Holland Cup Finale wel de derde plaats te veroveren!

image 13

Gert stond later op de avond op het ijs voor zijn 5.000m, tevens zijn laatste wedstrijd voor ons team. Hier reed hij de concurrentie op grote achterstand en vestigde hij een nieuw baanrecord voor Neo-senioren in Alkmaar. Een mooie afsluiter dus!

Het was een mooi weekend om het seizoen mee af te sluiten. Gisteren behaalde ik al de derde plaats op de 1500m en vandaag kon ik het mooi afronden met een eerste plek op de 5000m! Ik kijk goed terug op de afgelopen twee jaar bij Zaanlander. Ik heb een geweldige tijd gehad bij het team en heb mezelf bovendien goed kunnen ontwikkelen op de lange afstanden,” aldus Gert.

image 14

Transfernieuws:

Zoals hierboven beschreven heeft Gert zijn laatste wedstrijd voor ons team gereden. Hij heeft ingestemd met een aanbieding van Schaatsteam Reggeborgh en zal de komende twee jaar voor hen in actie komen.

Wij bedanken Gert voor de samenwerking en wensen hem veel succes in zijn verdere carrière!

Aanstaande woensdag staat Jordan nog aan de start van De Zilveren Bal in Leeuwarden, waarna we gaan genieten van een welverdiende vakantie! Na de vakantie zijn we weer te zien op de skeelers en op de fiets!

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor