De eerste wedstrijden van seizoen 23/24 zijn een feit!

Elisa

Na een lange zomer vol trainingen en enkele skeelerwedstrijden, werden in Italië de laatste voorbereidingen getroffen voor de eerste wedstrijden van seizoen 23/24. Na de lange en pittige weken in Italië stonden afgelopen weekend de eerste wedstrijden op het programma. Zo werd er van start gegaan tijdens Holland Cup 1 in Deventer, Mass Start Competitie 3 in Deventer en de trainingswedstrijd in Thialf.

Op dag 1 van de Holland Cup stond de 1500 meter voor zowel de dames als heren op het programma. Bij deze afstand stonden Melissa, Bente, Arianna, Gert en Tjerk aan de start. Melissa stond in Deventer voor het eerst weer aan de start na haar blessure. Haar rit op de 1500 meter geeft, naar eigen zeggen, vertrouwen voor de toekomst. Voor Bente was dit haar eerste wedstijd in onze kleuren. Helaas viel het voor haar wat tegen, maar dat heeft ze op dag 2 meer dan goedgemaakt!

Op dag 2 stonden we aan de start van de 3000 meter voor vrouwen en 5000 meter voor heren. Hier stonden naast dezelfde namen als dag 1 (alleen Tjerk niet) ook Elisa, Maaike, Sjoerd, Jordy en Daan op het ijs. Elisa behaalde de eerste overwinning op haar eerste 3000 meter van het seizoen! Bente viel net naast het podium, maar keek met een goed gevoel terug op haar 3000 meter.

Bij de heren was het Gert die de hoogste plaats namens onze ploeg wist te behalen. Sjoerd en Jordy eindigden kort achter hem.

Dag 2 van Holland Cup 1 werd afgesloten met Mass Start competitie 3, waar Bente en Maaike een duo vormden. Bente wist de halve finale door te komen, maar Maaike helaas niet. Bente stond er in de finale dus alleen voor. De finale draaide uit op een sprint, waar iedereen kort op elkaar zat. In deze sprint veroverde Bente haar eerste podiumplek voor onze ploeg door als derde te finishen!

Voorafgaand aan Holland Cup 1 en Mass Start competitie 3, werd zaterdagmiddag het seizoen afgetrapt tijdens de trainingswedstrijd in Thialf. Irene en Marijke stonden hier aan de start van de 3000 meter en Elisa reed de 1500 meter.

Afgelopen weekend was een mooi weekend om het seizoen te beginnen. Aanstaande zaterdag (21-10) gaat het marathonseizoen van start in Groningen. Kom allemaal kijken!

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor