Op naar Salt Lake City en de Weissensee!

MC11 Thialf Royal A ware 3

Afgelopen zaterdag stond de laatste kunstijsmarathon op het programma, voordat er werd vertrokken naar de Weissensee. In het koude Eindhoven vond Marathon Cup 12 en tevens de finale van de Brabant Cup plaats, terwijl de langebaners bij warmere temperaturen op Tenerife vertoefden.

Doordat de langebaners op Tenerife de laatste voorbereidingen treffen voordat de meesten van hen richting Salt Lake City vertrekken, stonden alleen Arianna en Maaike aan de start in Eindhoven. Arianna begon de koers als leidster in het klassement om de Brabant Cup, met 1,1 punt voorsprong op de nummer twee.

Er werd veelvuldig aangevallen, maar alle dames in het peloton wilden graag voorin zitten, waardoor elke kopgroep weer werd ingelopen. Dit leidde tot een massasprint. In deze sprint zochten Maaike en Arianna elkaar op, maar slaagden er niet in podiumplaatsen te behalen.

De nummer twee in het klassement om de Brabant Cup won de koers, waardoor Arianna uiteindelijk op de tweede plaats in dit klassement eindigde.

image 26

Bij de heren was Sjoerd ten opzichte van vorige week weer fit en was Gert er dit keer niet bij door het trainingskamp op Tenerife. Net als bij de dames wist ook hier niemand een ronde voorsprong te pakken. Pas tijdens de massasprint wist er een groep zich los te maken van het peloton.

Door een krachtige versnelling van Jordy leidde hij de trein om de voorste mannen heen. De gehele ploeg en vijf andere heren kwam los van het peloton en Jordy bleef versnellen. Met nog tweeënhalve ronde te gaan nam Daan het over, die op zijn beurt weer een versnelling toevoegde. Met nog 500 meter te gaan zette Tjerk de sprint in, waarbij Sjoerd een gat liet vallen. Helaas werd Tjerk op het laatste rechte stuk nog ingehaald en eindigde als tweede. De heren hebben de sprint volgens plan uitgevoerd, maar helaas was er een man sneller.

image 27

Na de koers in Eindhoven reisden we direct af naar de Weissensee, waar Grand Prix 1 donderdag (25-01) gepland staat. De langebaners komen deze week terug van Tenerife, waarna Irene, Marijke, Elisa en Melissa woensdag vertrekken richting Salt Lake City voor World Cup 5.

Ook Jordan zal van start gaan in Salt Lake City, maar hij is hier al aanwezig. Afgelopen weekend stond hij namelijk aan de start van de 500 en 1000 meter op de Four Continents Speed Skating Championships. Op de 500 meter reed hij een mooie tijd, maar werd helaas gediskwalificeerd. De 1000 meter wist hij te winnen met een nieuw nationaal en persoonlijk record!