Terugblik op een succesvol weekend!

hoofdfoto

Afgelopen weekend waren we opnieuw te vinden in een uitverkocht Thialf, reisden we naar Tilburg, trainden we op Tenerife, en reed Jordan kwalificatiewedstrijden in Amerika.

EK Afstanden – dag 1

Op de eerste dag van het EK Afstanden stond de 3.000 meter op het programma. Elisa, Irene, en Marijke verschenen aan de start, waarmee alle Nederlandse deelneemsters op deze afstand vertegenwoordigd waren. De race tussen Elisa en Irene leverde een mooi schouwspel op, waarin Irene nipt aan het langste eind trok. Met een mooi persoonlijk record op zak voor Elisa stonden onze dames na deze rit op de eerste twee plaatsen in het tussenklassement, met nog één rit te gaan.

In de laatste rit stond Marijke tegenover Ragne Wiklund (Noorwegen). Marijke opende met twee zeer snelle ronden en reed een uitstekende race. Met een nieuw persoonlijk record behaalde ze voor het eerst in haar carrière de titel van Europees kampioen! Helaas eindigde Wiklund tussen Irene en Elisa, waardoor Elisa genoegen moest nemen met de vierde plaats.

image 13

EK Afstanden – dag 2

Vandaag stond de tweede en laatste individuele afstand voor onze dames op het programma: de 1.500 meter. Marijke nam het in rit 9 op tegen Antoinette Rijpma – de Jong (Nederland) en reed opnieuw een persoonlijk record. Helaas verloor ze de rit nipt (+ 0.18) en ging ze met een zilveren medaille naar huis.

image 14

Marathon Cup 10, Tilburg

Terwijl het grootste deel van onze marathonrijders traint op Tenerife, stonden er toch bekende namen aan de start in Tilburg. Irene had een vrije dag in Thialf en besloot de marathon in Tilburg mee te pakken. Arianna was niet afgereisd naar Tenerife en kon ook van start gaan. Later op de avond stond alleen Gert aan de start bij de heren.

Bij de dames was het een gesloten koers met weinig succesvolle aanvallen. Op het einde van de wedstrijd zat iedereen bij elkaar en werd het een massasprint. Irene ging de sprint aan vanaf de kop met Arianna in haar rug. Irene sprintte naar haar 58ste zege op kunstijs, en Arianna eindigde als zesde. De zesde plek was voor Arianna tevens genoeg om de leiding te behouden in het klassement om de Brabant Cup.

image 15

Bij de heren was de koers wat minder gesloten. Er ontstond een kopgroep van negentien heren, waaronder Gert. In de finale probeerde Gert nog weg te komen met een drietal heren, maar deze actie slaagde niet. In de eindsprint positioneerde Gert zich goed en zijn sprint bracht hem naar de vijfde plaats, een knappe prestatie!

image 16

EK Afstanden – dag 3

Op de laatste dag van het EK Afstanden werden de Team Pursuit en Mass Start gereden. Marijke en Irene reden samen met Joy Beune naar het goud op de Team Pursuit, met een indrukwekkende voorsprong van 6.63 seconden op de nummer twee, Duitsland!

image 18

Op de Mass Start was het bij de tweede aanval al raak. Nadat de aanval van Irene was gepareerd ging Marijke met nog elf ronden te gaan in de aanval. Ze nam een Duitse mee, maar zou haar losrijden bij het horen van de bel. Irene deed ondertussen perfect werk in het peloton en sprintte in de laatste ronde voorbij aan de Duitse. Zo werd het weekend afgesloten met een afgetekend een-tweetje!

Supergoed weekend, dat al begon op vrijdag met de 3 km! Ik heb vier afstanden gereden en 3 keer goud behaald, dus dat is top! Ik hoorde net de titel “Koningin van het EK” voorbijkomen, dus dat is supergaaf.

Marijke Groenewoud
image 17

Jordan in Amerika

Terwijl wij in Nederland moesten presteren, werd dat in Amerika gevraagd van Jordan. Zie hieronder een overzicht van zijn prestaties afgelopen weekend!

image 19

Aanstaand weekend staan er geen langebaanwedstrijden op het programma, maar de Marathon Cup 11 wordt wel verreden in Heerenveen. Natuurlijk hopen we eerder aan de start van een natuurijswedstrijd te staan; we wachten de weerberichten af!

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor