De laatste marathon en voorbereiden op Inzell!

Irene bewerkt2 1

Afgelopen weekend was het tijd voor de Marathon Cup Finale in Leeuwarden, terwijl Marijke een trainingswedstrijd reed in Thialf ter voorbereiding op het WK Allround in Inzell, dat komende zaterdag van start gaat.

Marathon Cup Finale

Na de laatste natuurijswedstrijden vorige week in Zweden was het ook tijd voor de laatste marathon van het seizoen op kunstijs. In een drukbezochte Elfstedenhal gingen Irene, Maaike, Arianna en Bente de strijd aan om de laatste overwinning van het seizoen.

Al vroeg ging Irene met een kansrijke groep in de aanval. Hoewel ze een grote voorsprong kregen, draaiden niet alle renners mee, waardoor het peloton de groep weer terughaalde. Gedurende de hele koers gingen onze dames herhaaldelijk in de aanval, maar slaagden er niet in om een definitieve kopgroep te vormen.

In de massasprint die volgde, leverden Arianna, Maaike en Bente uitstekend werk. Door het tempo hoog te houden, te versnellen en Irene goed af te zetten, bekroonden ze dit teamwork met een prachtige overwinning. Zo sluiten onze dames het seizoen af zoals ze begonnen zijn in Groningen, met een overwinning!

image

Jordy, Daan en Tjerk werden, in tegenstelling tot de laatste wedstrijden in Zweden, aangevuld met de herstelde Sjoerd en Gert. De koers werd hard gemaakt en telkens zat een van onze mannen voorin. Ook hier slaagde niemand erin om een definitieve slag te maken, waardoor het seizoen eindigde in een massasprint.

In de massasprint leidde Gert ‘de blauwe trein’ goed naar voren en vervulde zijn rol totdat Jordy het overnam. Het tempo werd hoog gehouden en uiteindelijk sprintte Sjoerd naar de vierde plaats, Daan naar de zevende plaats en eindigde Tjerk als achtste.

image 1

Door de resultaten van afgelopen seizoen won Maaike het jongerenklassement, werd Daan tweede in het jongerenklassement, eindigden onze heren als tweede in het ploegenklassement en eindigden Irene & Sjoerd als derde in het algemeen klassement.

Trainingswedstrijd Thialf

Ter voorbereiding op het WK Allround reed Marijke een 500m en 1.000m tijdens een trainingswedstrijd in Thialf:

image 2

Komend weekend staan er twee wedstrijden op de planning. Op 9 en 10 maart wordt in Inzell het WK Allround verreden met de deelname van Marijke en Jordan. Daarnaast vindt op dezelfde dagen de Holland Cup Finale/NK Neo-senioren plaats in Alkmaar.

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor