Mooi weekend in Québec!

PhotographieTB2024 02 02AllathletesinactionTjerkBartlema 234 web

Afgelopen weekend waren er geen marathons gepland, maar we namen wel deel aan langebaanwedstrijden op twee verschillende locaties. Irene, Marijke, Elisa, Melissa en Jordan stonden aan de start van de laatste World Cup van het seizoen in Québec, terwijl Bente in Haarlem deelnam aan Kraantje Lek.

Dag 1 – World Cup 6

Dag 1 van de World Cup in Québec begon met Elisa in de B-groep op de 3.000 meter, waar ze het zilver veroverde.

image

Vervolgens startte Jordan sterk op de 1.000 meter. Als enige slaagde hij erin onder de 1.08 te duiken en zo de overwinning te behalen. In het eindklassement veroverde Jordan het zilver.

image 1

Na de 1.000 meter betraden Irene en Marijke het ijs voor de 3.000 meter in de A-groep. Irene moest als eerste een tijd neerzetten en deed dat naar behoren. Niemand wist haar tijd te verbeteren, waardoor Irene haar eerste internationale overwinning van het seizoen behaalde! Marijke eindigde, met een verkoudheid, op de achtste plaats.

image 2

Dag 2 – World Cup 6

Op de tweede dag in Québec verscheen Jordan als eerst op het ijs, ditmaal voor de 1.500 meter. In een nieuw baanrecord van 1.44,01 wist hij opnieuw de overwinning te pakken! Daarnaast behaalde hij, net als op de 1.000 meter, zilver in het eindklassement.

image 3

Jordan had maar kort de tijd om te herstellen, want niet veel later stond hij aan de start van de eerste 500 meter van het weekend. Ook hier liet hij zijn klasse zien en behaalde zijn derde overwinning van het weekend.

image 4

Dag 3 – World Cup 6

De laatste dag van World Cup 6 begon mooi met een podiumplaats voor Melissa op de 1.500m! Na een lastige periode met haar scheenblessure is er nog een hoop werk te doen, maar dit is een mooie opsteker! Marijke eindigde op deze afstand op de vijfde plaats.

Als je ziet waar ik vandaan kom met mijn blessure, voelt dit als een overwinning. Daar ben ik heel trots op.

Melissa Wijfje
image 5

Na deze prachtige podiumplaats wist Jordan ook de tweede 500 meter en zijn vierde gouden medaille van het weekend te winnen. Dit deed hij andermaal met een nieuw baanrecord van 34,36!

image 6

De laatste World Cup van het seizoen werd afgesloten met de Mass Start. Irene en Marijke stonden hier aan de start en namen de koers niet in handen. Toen bij de tussensprint een groep van acht dames wegreed, ging niemand erachteraan, en het was duidelijk dat een van hen de koers zou winnen. Na een valpartij in de kopgroep slaagde Irene erin naar de achtste plaats te sprinten. Helaas kwam Marijke, door een late valpartij, niet over de finish.

image 7

Kraantje Lek

In Haarlem stond het jaarlijkse Allround damestoernooi op het programma, Kraantje Lek. Omdat Elisa in Québec aan de start stond, kon zij logischerwijs haar titel niet verdedigen. Gelukkig vertegenwoordigde Bente ons team wel op de startlijn! Na op de eerste dag de 500 meter en 1.500 meter te hebben gereden, stonden op dag 2 de 1.000 meter en 3.000 meter op het programma. Door de afsluitende 3.000 meter winnend af te sluiten, eindigde Bente als vijfde in het eindklassement.

image 8

De langebaanrijders bereiden zich momenteel voor op het WK Afstanden in Calgary, terwijl de marathonrijders zich klaarmaken voor de komende twee marathons op kunstijs in Alkmaar en Amsterdam, voordat ze weer vertrekken naar Zweden voor de marathons op natuurijs.

Onze hoofdsponsors

AH-Sponsor LG_AWare_crown_FoodGroup-sponsor xenos-sponsor